Eurofighter konusu, konsorsiyum üyeleri Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya'nın ortak bir karar alması gereken hassas bir konu olarak öne çıkıyor. Suudi Arabistan'a yapılan ikinci parti Eurofighter satışı konusunda yaşanan anlaşmazlık, özellikle Almanya'nın onayını alamamasıyla sonuçlanmıştı. Türkiye'nin Eurofighter satın alma sürecindeki en büyük zorluk olarak değerlendirilen nokta da yine Almanya'nın yaklaşımı.

Images-373

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda Berlin'deki konuşmasında savunma sanayine de değindi. İHA/SİHA teknolojilerindeki dünya liderliğini vatan evlatlarına duyulan güvene, sektöre olan inanca ve dik duruşa bağladı. "Bu memleket için; insanlı, insansız tüm hava platformlarının dünyadaki en iyisini geliştirmek savunma sanayii olarak alnımızın yazısı ve boynumuzun borcudur" ifadeleri, Türkiye'nin savunma sanayiindeki hedeflerine ve başarılarına vurgu yapıyor.