Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olmalarına rağmen çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan 1,5 milyon çiftçiye müjde geldi. Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle yapılan tek seferlik ödeme kapsamında ÇKS kaydı bulunan ancak bugün herhangi bir üretim faaliyeti olmayan çiftçilere yönelik yeni bir düzenleme yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek

Daha önce üretim faaliyetleri nedeniyle ÇKS kayıtları bulunan, ancak günümüzde herhangi bir üretim faaliyeti olmayan yaklaşık 1,5 milyon çiftçi, 1 Ekim 2023 tarihine kadar çalışmayan emeklilere yönelik ikramiyeden yararlanamayınca, çiftçilerin yoğun talepleri ve çabaları sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'la bir araya gelerek sorunu çözme kararı alındı.

AK Parti kaynakları, emekli çiftçilere ikramiye ödenmesi için yapılacak düzenlemenin bütçe görüşmelerinden önce bir torba teklifle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na sunulabileceğini açıkladı.