Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asrın Felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde duygusal bir mesaj paylaştı. Sosyal medya hesaplarından saatlerin durduğu 4.17'de yapılan paylaşımda Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"
"Bir yıl önce yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü tazeliğiyle yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Yitirdiğimiz 53 bin 537 canımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Bakan Şimşek konuştu: Enflasyon çok hızlı düşecek Bakan Şimşek konuştu: Enflasyon çok hızlı düşecek

"11 İLİMİZDE YIKIM GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜKTÜ"
Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum. Tedavileri hâlen devam eden yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar niyaz ediyorum. İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerleri arasında bulunan 11 ilimizde yaşanan yıkım gerçekten çok büyüktü. Böylesine büyük felaketler, büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin gücünün sınandığı dönüm noktalarıdır. Hamdolsun milletimiz bu acı ve bir o kadar da tarihî sınamayı başarıyla vermiştir.