Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, Bayburt çevreleri ile Erzurum ve Kars illerinin kuzeyinde kuvvetli (10-20 cm), Ardahan'da ise yoğun (20-50 cm) kar yağışı bekleniyor. Özellikle bu bölgelerde vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Trabzon, Bayburt, Kars, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışlar görülebilir.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı ve güneybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında ise batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.