Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 7. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, konuşmasında Türkiye Diyanet Vakfı'nın çalışmalarını övdü ve uluslararası siyasi meselelerle ilgili önemli mesajlar verdi.

Diyanet Vakfı'na Övgüler

Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 49 yıldır dünyada iyilik tohumları ektiğini ve kardeşlik köprüleri kurduğunu belirtti. Vakfın, yurt içindeki 1.003 şubesi ve 149 ülkedeki faaliyetleriyle gurur duyduklarını vurguladı. Vakfın, mazlumların, yetimlerin, çaresizlerin ve muhtaçların yardımına koşarak, kimsesizlerin kimsesi olmayı sürdürdüğünü söyledi. Erdoğan, vakıf çalışanlarına özverili çalışmaları için teşekkür etti.

Bayramda Yıllık İzin Hesabı: İşçilerin Hakları Neler? Bayramda Yıllık İzin Hesabı: İşçilerin Hakları Neler?

Filistin ve Gazze Vurgusu

Erdoğan, Filistin meselesine değinerek, Filistinli kardeşlerimize karşı mesuliyetlerimiz olduğunu belirtti. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de son yüzyılın en hoyrat soykırımlarından birinin işlendiğini ifade etti. Gazze'nin abluka nedeniyle zaten açık hava hapishanesine dönüştüğünü ve son 229 günde devasa bir çocuk mezarlığına çevrildiğini söyledi. Batılı güçlerin, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun arkasında durdukça Filistin'de katliamların önüne geçilemeyeceğini vurguladı.

Uluslararası Tepki

Erdoğan, Gazze'de akan kanda, işgalciler kadar onlara lojistik ve askeri destek sağlayanların da vebali olduğunu belirtti. Siyonist yayılmacılığın devam etmesi halinde dünyanın yeni çatışmalara gebe olacağını ifade etti. Erdoğan, yabancı liderlerle yaptığı görüşmelerde Filistin devletinin tanınması ve Gazze'deki katliamların durması konusunun vazgeçilmez gündem maddesi olduğunu söyledi.