Kabine sonrasında "Başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayanan bu kampanya Türkiye'nin bu zamana kadar yapılmış en büyük konut projesi olacaktır. Milletimiz sosyal konut projemize çok büyük bir teveccüh göstermiştir. Projenin 5 bin konutluk ilk diliminin temelini 25 Ekim'de atıyoruz" ifadeleriyle atılacak temellerin müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir müjde de katıldığı TV programında verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kanal D-CNN Türk "Cumhurbaşkanı Özel Yayını"na katıldı. Gündeminde çeşitli konuların bulunduğu konuşmasında sosyal konut projesinde yaşanan gelişmelere de değindi. Bunun yanı sıra TOKİ Sosyal Konut Projesi hakkında yeni bir müjde de verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arsadaki mevcut rakamı 1 milyonlara çıkarmak ve yine kuraya tabi tutmak suretiyle adımları atmak  istiyoruz. Rakam 5 milyonu bulunca yeni bir adım atmak için Bakanımla konuştuk. Biz altyapıyı yapacağız, arsayı alan da evini yapacak" diyerek hem mevcut başvuruların fazla oluşuna hem de yeni çalışmaların olacağına vurgu yaptı.

EN YAKIN ZAMANDA KURA TARİHLERİ AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bir an evvel bu işi başlatalım istiyoruz. En kısa zamanda kura tarihlerimizi de açıklayarak bu adımları atacağız" ifadelerini kullarak gelişmeleri bildirdi.

ARSA ALACAK OLANLAR, HEMEN BURAYA YÖNELSİN

Erdoğan konuşmasının devamında "Çevre Şehircilik Bakanlığımız ekibiyle buralarda araştırmaları yapıp planlamayı yapacaklar. Bu planlamayı yaptıktan sonra da hangi ilde ne kadar arsa, biz taktim edeceğiz. Bu adımı kura çekiminden önceye yetiştireceğiz. Çalışmayı dün akşam Murat Bey'e talimatı verdim." diyerek süratle çalışmaların başlatılmasını istediğini ifade etti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arsa alacak olanlar, hemen buraya yönelsinler. Onların arsalarını da bu kuraya tabi tutalım. Neresi kime çıkarsa o da orada yerini alsın. 1 milyon arsa, daha fazla olabilir ama az olmayacak." açıklamalarında bulundu. Bunun yanı sıra başvuruların bu denli fazla olacağını öngörmediklerinin altını çizdi.