Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri kura töreninde yaptığı konuşmada, yeni hakim ve savcıların atanmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin adalet teşkilatında yapılan reformlar ve projelerle adaletin kalitesini artırdığını belirtti.

Adalet teşkilatında yapılan değişikliklerin ve alınan önemli adımların milletimize ve Türkiye'ye büyük fayda sağladığını ifade eden Erdoğan, hakim ve savcı sayısının 2002 yılında 9,349 iken 2,5 kat artışla yaklaşık 24 bine çıkarıldığını ve adalet teşkilatının toplam personel sayısının 61 binden 190 bine yükseldiğini belirtti. Ayrıca 280 modern adalet sarayı inşa edildiğini, mahkeme salonlarının sayısının arttığını ve yüksek yargı organlarının hizmet binalarının güçlendirildiğini söyledi.

Erdoğan ayrıca, yargı süreçlerini basitleştirerek, hızlandırdıklarını ve teknolojik altyapıyı geliştirerek adalet hizmetlerini modernleştirdiklerini vurguladı. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru imkanının getirildiğini, askeri yargının kaldırıldığını ve vatandaşların mesnetsiz ihbar ve şikayetler nedeniyle soruşturmaya uğramaması için lekelenmeme hakkını güçlendirdiklerini belirtti.

Erdoğan, yeni hakim ve savcılara başarılar diledi ve şehit Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere adaletin tecellisi uğrunda çalışırken vefat eden tüm yargı mensuplarını rahmetle yad ederek, görevlerini layıkıyla yerine getiren adalet teşkilatı mensuplarına teşekkürlerini iletti.