Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrenci buluşmasında, kendisine yöneltilen soru üzerine akademik zam konusunda açıklamalarda bulundu. Özvar, kamuda çalışanların tamamına yönelik bir iyileştirme ve düzenleme yapıldığını belirtirken, fedakarlığın herkes tarafından yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

YÖK Başkanı Özvar, dünyanın içinden geçtiği bu zorlu dönemde fedakarlığın önemine dikkat çekti. Kamuda yapılan iyileştirmelerin, emeklilere ve memur maaşlarına yapılan artışların kıymetli olduğunu ifade etti. Akademik camianın da fedakarlık yapması gerektiğini belirten Özvar, daha yüksek düzeyde iyileştirmelerin zamanla gerçekleşebileceğini söyledi.

Özvar, herhangi bir kesimin özel bir uygulamaya maruz kalmadığı sürece, zorlukları da aynı şekilde paylaşabileceğimizi ifade etti. Dişimizi sıkarak bu süreci atlatabileceğimize inandığını belirtti. Akademisyenlerin de fedakarlık yapmaya çalıştığını ve daha ileri düzeyde iyileştirmelerin gelebileceğini umut ettiğini dile getirdi.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi