Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zafer elde ettikten sonra ekonomide atılacak yeni adımlar için harekete geçti. Sabah gazetesinin haberine göre, Erdoğan, AK Parti Grubuna talimat verdi.

Erdoğan'ın "en acil konu" olarak nitelendirdiği maaş zamlarına dikkat çekmesiyle birlikte, Temmuz ayında asgari ücret başta olmak üzere memur ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranları merak edilmeye başlandı.

Memur ve emekliler, Temmuz ayında 6 aylık enflasyona göre maaşlarına zam alacaklar. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon rakamları netleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 5 Haziran Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon rakamlarıyla birlikte zam oranı daha net bir şekilde belirlenecek.

Memur maaşlarına yaklaşık yüzde 45-50 arasında bir zam yapılması bekleniyor. Merkez Bankası'nın anketine göre, memur maaşlarına yüzde 45 zam yapılması durumunda ek zam oranının yüzde 26,32 olacağı, yüzde 50 zam yapılması durumunda ise ek zam oranının yüzde 31,32 olacağı öngörülüyor.

En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye tamamlanmasının ardından daha yüksek kademedeki memurlara Temmuz zammının yanı sıra refah payı artışıyla ince ayar yapılması bekleniyor.

MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar... MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar...

Emekli maaşlarına ise kademeli bir zam formülü uygulanacak. Nisan ayında 7.500 TL'ye tamamlanan en düşük emekli maaşının üzerinde aylık alan emeklilere kademeli zam yapılacak. Zamlar, belirli maaş aralıkları için farklı oranlarda belirlenecek.

Asgari ücret ise 2023 yılının ikinci 6 ayında belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 dolar seviyelerinde olacağını belirtmişti. Şu anki net asgari ücret olan 8.506 TL'ye yüzde 35, yüzde 40 ve yüzde 45 oranında bir zam yapılması gündemde. Buna göre, asgari ücret 11.483 TL ile 12.333 TL arasında değişebilecektir.