Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kararlarına müdahale etmediğini belirtti. Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında yerel seçim startı resmi olarak verildi. Erdoğan, toplantıda yaptığı açıklamada, "Hiçbirimiz, ben dahil buradaki hiç kimsenin kişisel menfaatleri ön planda olmayacaktır. Bizim partimizde böyle bir şey olmaması gerekiyor. Bizim davamız kişisel menfaatlerden ve her şeyden daha üstündür. Seçim startını veriyoruz" dedi.

Toplantı sırasında bir MKYK üyesi, narenciyede son 30 yılın en büyük hasadının gerçekleştiğini ancak maliyetlerin yüksek olduğunu ve destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Bu konuda söz alan Erdoğan, "Mehmet Bey nerede? Ben Mehmet Bey’e karışmıyorum, o kendisi karar veriyor" diyerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e söz hakkı tanıdı.

Engin Polat'ın Hesabından Dikkat Çeken Maskeli Paylaşım Engin Polat'ın Hesabından Dikkat Çeken Maskeli Paylaşım

Mehmet Şimşek ise narenciye konusundaki durumu değerlendirerek, üreticiye uzun yıllardır destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, "Yine elimizden geleni yapacağız ama bununla ilgili bir düzenleme yapılmalı" dedi.