Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktif siyaseti düşünmediğini, kendi alanına giren her konuda istenen katkıları sunmaktan geri durmayacağı açıklandı.

Aktif siyasetten uzak duracağını belirten Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni bir görüşme yaptığı öğrenildi. Hürriyet Ankara temsilcisi Hande Fırat, görüşmeye ilişkin kulislerden edindiği bilgileri bugünkü köşe yazısında aktardı.

Fırat, köşesine taşıdığı konuda Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilmesi durumunda kabinede yer almasa da yeni ekonomik programın yazımında önemli bir rol alacağını belirtti:

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek ile ikinci görüşmesini yaptı. Şimşek’in rahatsızlığı olduğunu, tedavi gördüğünü daha evvel yazmıştım. Stresten uzak durması gereken Şimşek’in, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda; kabinede yer almasa da yeni ekonomik programın yazımında önemli bir rol alacağını belirteyim. Şimşek’in yeni program için her türlü desteği vereceğini söylediği belirtiliyor.”

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görüşmesinin ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şu ifadeleri kaydetti:

 "Bugün Mehmet Şimşek arkadaşımız Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. Mehmet Bey'in AK Parti Genel Merkezi'ne gelmesi olağanüstü bir gündem değil. Kendisi aktif siyasetten ayrıldıktan sonra çok sık görüştüğümüz kardeşimiz. Gayet normal bir gündem. Mehmet Bey, cumhurbaşkanımızla görüştü. Kendisi siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul. İş dünyasıyla ilgili olarak yürüttüğü işler var. Mehmet Şimşek aktif siyaseti düşünmüyor. Aktif siyasi hayattan ayrılırken kararının bu olduğunu ifade etmişti. Aktif siyaseti düşünmediğini ifade etti. Destek vermeye birikim vermeye hazırım dediği görüşme. Sürekli görüştüğümüz bir arkadaşımız. Dünyadaki ekonomik gelişmeleri düzenli olarak konuştuğumuz yakın arkadaşımız. Arzu edilen her konuda destek vermeye hazır olduğunu beyan etti. Kendisi aktif siyaseti arzu etseydi partimizin bütün mekanizmaları Mehmet Bey'e açıktır. Aktif siyaseti bırakma kararına devam ediyor."