Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor:

Kahire'de Sayın Sisi ile görüşmeler yaptık ve ticaret, savunma ve özellikle Filistin meselesini detaylıca ele aldık. Gazze'deki şiddeti durdurmak için ortak adımlar atma konusunu görüştük.

Mısır ziyaretimizden sonra Karadeniz'e bir program düzenledik. Karadeniz bizi sıcak bir şekilde karşıladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, seçim zaferinin ardından ilk ziyaretini ülkemize gerçekleştirdi ve bu ziyarette ikili ve bölgesel konuları gözden geçirdik.

Her ziyaret ettiğimiz şehirde, halkımızın sevinciyle karşılaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Meydanları dolduran kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Antalya Diplomasi Forumu'nda 11 devlet ve hükümet başkanıyla bir araya geldik ve ikili konuların yanı sıra Gazze ve Filistin meselesini ele aldık.

Bakanlıklar ve kurumlar, 31 Mart seçimlerinin güvenliğini sağlamak için gerekli hazırlıkları tamamladılar. Her seçim gibi, 31 Mart'ın da demokrasi şöleni atmosferinde geçmesini sağlama kararlılığımızı sürdürüyoruz. Seçim sonuçlarının ülkemize ve şehirlerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

DEPREM BÖLGESİ:Yıkıntılardan yerleşim yerlerimizi temizleyerek geçici barınma alanlarının standartlarını yükseltme çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar 46 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik ve Nisan ayı itibariyle bu rakamı 75 bine çıkarıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI: Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz ve bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Suriye sınırlarımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde güvenlik koridoru oluşturma irademiz devam ediyor. Türkiye'yi güney sınırları boyunca kurulacak bir "teröristan" ile dize getireceğini düşünenlere karşı hazırlıklarımız var.

Filistinlilere karşı işlenen cinayet ve hırsızlık eylemleri, bir gün kendilerine uygulandığında, bu ülkelerin ve halkların hiç kimseden yardım isteyecek halleri kalmayacak. Bu acı ama gerçek tespitin amacı kimseyi tehdit etmek değil, sadece gelecekte yaşanabilecekleri hatırlatmaktır. Türkiye olarak, siyasetimizle, ekonomimizle, savunma sanayimizle, ordumuzla ve kurumlarımızla güçlü olmadığımız takdirde, başımıza gelecek olan budur. Günlük sıkıntıların heyecanına kapılarak, ülkemizin verdiği büyük mücadeleyi görmezden gelmek, ülkeyi böyle bir girdabın içine sürüklemek anlamına gelir.

Geçtiğimiz yıl, dünyanın 185 farklı ülkesine 230 çeşit savunma sanayi ürünü satarak 5,5 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Sadece geçen yılın İHA ihracatı 1 milyar 800 milyon dolara ulaştı.

Henüz çalışmaları devam eden projelerimize büyük ilgi var. KAAN'ın 21 Şubat'ta gerçekleştirdiği ilk uçuşla birlikte pek çok dost ülkede heyecan yarattık. Ülkemizin tasarımını ve üretimini tamamlayıp hizmete aldığı her ürünün müşterisi zaten hazır. Tek yapmamız gereken, azimle çalışarak projelerimizi birer birer tamamlamak. Bu tablo Türkiye için çok önemlidir. Gerçekten ihtiyaç duyduğumuzda, müttefikimiz dediğimiz kurumların yanımızda olmayacağını defalarca deneyimledik. Türkiye'ye parasıyla satmadıkları silahları terör örgütlerine dağıtanları, bunların bize karşı kullanılmasına göz yumanları unutmuyoruz. Artık kimin ne dediğine, ne istediğine bakmıyoruz. Sadece Türkiye'nin neye ihtiyacı olduğuna odaklanıyoruz.

"ENFLASYONLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ"

Enflasyonla mücadelemizde istediğimiz seviyeye henüz ulaşamamış olabiliriz, ancak kararlıyız. Daha önce ülkemizi enflasyondan nasıl kurtardıysak, şimdi de aynı başarıyı tekrarlayacağız. Enflasyon beklentilerinin düşmesi, mücadelemize duyulan güvenin bir göstergesidir.

Küresel enerji fiyatlarındaki düşüş, mücadelemize destek sağlıyor. Turizm gelirlerimiz her yıl rekorlar kırıyor ve bu yıl hedefimiz 60 milyar dolar. Bu programları uygularken, mali disiplinden taviz vermiyoruz.

Kalıcı fiyat istikrarını sağlayacak, yapısal dönüşümü hızlandıracak ve afetlere karşı güvenli şehirler oluşturacak bir maliye politikası izlemeye devam edeceğiz.

Ülkemizin risk priminin düşmesi, borçlanma maliyetlerimizin azalması, yatırımcı ilgisinin artması ve derecelendirme kuruluşlarının notlarının iyileşmesi, ekonomi programımızın doğru yolda olduğunu gösteriyor.

"YAŞANAN SIKINTILARI FARKINDAYIZ"

En düşük emekli maaşını 66 liradan, 10 bin liraya… Asgari ücreti 184 liradan, 17 bin liraya, engelli maaşını 25 liradan yaklaşık 4 bin liraya çıkarmış, her anlamda milletimizin refah seviyesini katlayarak yükseltmiş bir hükümet olarak, çalışanlarımızın sıkıntılarına gözlerimizi kapatmamız mümkün mü?

Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız. Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin nasıl boş konuştuğunu örnekleriyle anlattım.