Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van mitinginde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi:

"Van'a olan sevgimiz ve özlemimiz her daim devam ediyor. Sizlerle birlikte olmak, sizlerin yanında durmak bizim için bir görevdir. İyi günlerinizde olduğu gibi kötü günlerinizde de yanınızdayız. Mayıs seçimlerinde, CHP adayı etrafında birleşip karşımıza çıktılar. Ancak biz, Van'ın iradesini hiçbir şekilde gasp etmelerine izin vermeyeceğiz. Bu oyuna gelmeyeceğiz."

Bakanlık denetimleri sıkılaştırdı: Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara yeni kurallar yolda Bakanlık denetimleri sıkılaştırdı: Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara yeni kurallar yolda

"Milletimiz, bu karanlık oyunların hesabını sandıkta sormaya hazırdır. Hiç utanmadan yalanlarla, iftiralarla dolu bir kampanya yürütenlere milletimiz gereken cevabı verecektir. İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Milli iradeyi hiçe sayanlara sandıkta derslerini vereceğiz."

"Biz, bu coğrafyayı vatan yapmak için büyük mücadeleler verdik. Ancak demokrasimizi ve kalkınmamızı engellemek isteyenlere karşı da mücadele ettik. Şimdi de iç ve dış güçlerin oyunlarıyla karşı karşıyayız. Ancak bizimle aynı hedefi paylaşanlar, aynı ipi tutanlar bellidir. Bu güçlere karşı dimdik duracağız."

"Karşımızdaki muhalefetin aslında kim olduğunu artık herkes görmelidir. CHP'nin ne olduğunu bilmeyen yoktur. Ancak DEM'in kimin iradesini temsil ettiği belirsizdir. Bu yapıların tek amacı Türkiye'ye zarar vermek ve bize karşı çıkmaktır. Ancak biz, ülkenin ve milletin güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz."