Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde Filistin meselesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli noktalar;

MEB'den öğretmenlere cep telefonu sürprizi! MEB'den öğretmenlere cep telefonu sürprizi!

Dayanışma Mesajı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam alemi olarak Filistin halkı ile dayanışmalarını açıkça gösterdiklerini ifade etti. Verilen dayanışma mesajının alınması ve uygulamaya konulması için kararların alınacağını belirtti.

Barbarlık Karşısında: Erdoğan, Gazze ve Ramallah'da yaşanan olayların tarihte görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Hastaneler, ibadethaneler, okullar, mülteci kampları ve ambulansların bombalandığı güvenli bölgelere göç eden sivillerin hedef alındığı bir vahşetin yaşandığını dile getirdi.

Sivillerin Katliamı: İsrail'in Filistin'deki saldırıları sonucunda sivillerin büyük zarar gördüğünü ifade eden Erdoğan, Birleşmiş Milletler'e göre Gazze ve Ramallah'ta 12 bin civarında Filistinlinin öldüğünün ve bu ölenlerin yüzde 73'ünün kadın ve çocuklar olduğunun altını çizdi. Bu vahşetin savunulabilir veya maruz gösterilebilir hiçbir yanı olmadığını belirtti.

Batılı Ülkelerin Tutumu: Erdoğan, Batılı ülkelerin insan hakları ve hürriyetlerini vurgulamalarına rağmen Filistin'de yaşanan katliamlara karşı sessiz kaldıklarını dile getirdi. Gazze'de binlerce insanın öldüğü bir dönemde bu ülkelerin İsrail'e ateşkes çağrısı yapmadıklarını ve korkakça hareket ettiklerini ifade etti.

Vicdansızlık ve Ortaklık: Erdoğan, zalimlerle aynı kana ortak olanların da suçlu olduğunu belirtti. ABD ve Batılı ülkelerin İsrail'in ihtiraslarına kurban ettikleri değerleri savunmadıklarını söyledi.