AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da IMF ile borç ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bunlar gittiler otel odalarında IMF ile görüşmeler yaptılar. Bize de akıl veriyorlar 'IMF'den borç alın' diye. Biz 'O kapıyı kapadık. Artık IMF ile ilişiğimiz yok' dedik. Bu 'Biz bize yeteriz' demek." ifadelerini kullandı.

 İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta yine sandıktan galip çıkacağız. Bu, Kandil'deki terör baronları dışında kimsenin kaybetmeyeceği bir zafer olacaktır. Bu terör baronlarının uzantısı olan HDP'yi Erzurum'dan siliyoruz. Pensilvanya'daki hainler dışında kimse üzülmeyecek. Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışanlar dışında kimse başını eğmeyecek. Zafer 85 milyon hepimizin olacak. Hem Türkler hem de Kürtler kazanacak. Hem Sünniler hem de Aleviler kazanacak. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nı destekleyenler kadar, CHP'yi, İYİ Parti'yi, Saadet Partisi'ni ve diğer siyasi partileri destekleyenler de kazanacak. Ayakkabı giyerek seccadelerin kutsallığına saygısızlık edenler sevinmeyecek, kıblesi Kabe olanlar ise sevinecektir.

14 Mayıs'ta siyaset mühendisleri dışında kimse başarısız olmayacak. Milletimizi tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse umudunu kaybetmeyecek.

Kürt kardeşlerimi temize çıkarıyorum. Kandil'dekiler vatan hainidir. Diyarbakır Annelerinin çocuklarını kaçıranlardır. 14 Mayıs, kalbi bizimle atanların bayramı olacak.

"Bazıları Pensilvanya'da gezerken biz Erzurumlulara misafir olduk"

Bazıları için Erzurum, seçim haritasında dört yılda bir hatırladıkları bir şehirden başka bir şey değildir. Ama Erzurum bizim için sevilen bir şehir, bir dost ve daha da önemlisi kalbimizin tacıdır. Biz Erzurum'u sadece seçim dönemlerinde ziyaret edenlerden değiliz. Birileri Pensilvanya'da, Londra'da gezerken biz Erzurumlulara misafir olduk. 22 Aralık'ta açılışını yaptığımız projelerimizi tamamladığımız ilimize geldik ve gençlerimizle sohbet ettik. Başkanlığımız süresince çeşitli vesilelerle 10 defa Erzurum'u ziyaret ettik.

21 yılda tamamladığımız projeleri detaylı anlatmak gerekirse günler alır. 80 yılda yapılamayanı bizden önce başardık. Artık yeni bir çağla karşı karşıyayız, Türkiye Yüzyılı. Ülkemizin önümüze çıkardığı yol, okul, hastane sorunlarını biz çözdük. Üretim sorunlarını ortadan kaldırdık. Turizmi belli mevsimlerin ve şehirlerin ötesine taşıdık. Ekonomi olarak IMF komisyoncuları tarafından yönetilen zayıf bir ülke olan Türkiye'yi tamamen değiştirdik. Davos'daydık ve ekonomiden sorumlu Bebecan yanımdaydı. IMF Başkanı'na 'Türkiye'ye siyasi talimat veremezsiniz çünkü Türkiye'yi ben yönetiyorum' dedim. Kızardı, Bebecan da kızardı. O zamanlar IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı ve Merkez Bankası'nın rezervleri 27 dolardı. 5 milyar. 2013'te IMF'ye olan tüm borçlarımızı ödedik ve o zamandan beri kendileriyle hiçbir anlaşmamız olmadı. Şimdi Merkez Bankası'nın rezervleri 27,5 milyar dolardan 115 milyar dolara çıktı.

Bizden önce gelenler otel odalarında IMF ile görüşüyorlardı. Bize "IMF'den borç al" gibi tavsiyeler de veriyorlar. Biz o kapıyı kapattık, artık IMF ile ilişkimiz kalmadı dedik. Bu, "kendimize güvenebiliriz" anlamına gelir.