Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin milyonlarca emeklisini sevindiren bir açıklama yaparak emekli maaşlarına yönelik önemli gelişmeleri duyurdu. Erdoğan, emeklilerin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için hükümetin kararlılıkla çalışacağını vurguladı.

19 Mayıs 2024 reyting sonuçları açıklandı: Yargı, Teşkilat, Survivor 19 Mayıs 2024 reyting sonuçları açıklandı: Yargı, Teşkilat, Survivor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşı artışıyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Ülkemizin ekonomik sorunlarını çözerken, işçilerimizin, memurlarımızın yanı sıra emeklilerimizin de enflasyonun etkilerinden korunması için gayret gösteriyoruz. Bu alanda atılan adımların meyvesini toplamaya başladık. Emeklilerimizin karşılaştığı zorlukları yakından takip ediyoruz ve onların hak ettikleri refah seviyesine ulaşmaları için elimizden geleni yapacağız. Orta Vadeli Programımızın başarıyla uygulanması, toplumun refah seviyesinin artışını beraberinde getirecektir. Emeklilerimiz, bu artıştan tabii ki paylarını alacaklar. Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de emeklilerimizin yaşam standartlarını yükseltme konusundaki çabalarımızı sürdüreceğiz."