mhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane-Gayrettepe metro hattının açılışında konuşma gerçekleştirdi. Projeyi tanıtarak, "Bugün, Gayrettepe'ye bağlayan Kağıthane-Gayrettepe kesiminin açılışını yapmak için bir aradayız. Giderek ağırlaşan trafik sorununu hafifletecek bu proje, İstanbullu kardeşlerimizin hayatını fevkalade kolaylaştıracak. Toplam 37.5 km uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane metrosu, günlük 600 bin kişilik yolcu kapasitesiyle önemli bir çözüm sunacak." 

Erdoğan ayrıca, yerli mühendislik ve tasarım birikimiyle gerçekleştirdikleri projelerle gurur duyduklarını belirtti. Sinyalizasyon sisteminden, metro hattının uzunluğuna kadar detaylara değinerek, bu projede dışarıdan ithal ürün kullanılmadığını vurguladı. "Taksim ile İstanbul Havalimanı arasındaki mesafe 30 dakikaya düşecek. Biz laf üstüne laf koyanlardan değil, taş üstüne taş koyanlardan olmanın peşindeyiz" diyen Erdoğan, hükümetin görev alanına giren hizmetlerin ötesinde İstanbul'a katkı sağlayarak şehrin iflas bayrağını çekmelerinin önüne geçtiklerini vurguladı.

Ek ders ücretlerinde artış bekleniyordu! Kamuda tasarruf paketine takıldı Ek ders ücretlerinde artış bekleniyordu! Kamuda tasarruf paketine takıldı

Cumhurbaşkanı, 85 milyon vatandaşın eşit hizmet ve hürmete layık olduğunu vurgulayarak, "Şartlar ne olursa olsun, ülkeye ve millete hizmet mücadelesinden asla vazgeçmiyoruz" dedi. Ayrıca, İstanbul genelinde inşaatı devam eden 53 kilometrelik 4 metro hattına dikkat çekerek, millete hizmetin devam edeceğini belirtti. Erdoğan, son 2 yıl içinde 51 km'lik metro hattını İstanbullulara sunduklarını ve bundan sonra da benzer hizmetlere devam edeceklerini vurguladı. Son olarak, muhalefeti eleştirerek, ülkenin ikinci büyük partisinin genel başkanının açıklamalarını panik havası olarak değerlendirdi ve millete hesap verme gününün yaklaştığını ifade etti.