2021 yılına ait verilere göre, Türkiye'de emekli, yaşlı, dul ve yetim aylıklarının Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'ya (GSYH) oranı, 36 Avrupa ülkesi içinde sondan ikinci sırada yer almaktadır. Emekli maaşlarının GSYH'ye oranında Türkiye'nin payı yüzde 6,1 iken, AB ortalaması yüzde 13 olarak belirlenmiştir.

AB İstatistik Ofisi verilerine göre, emekli, yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH'ye en çok pay aldığı ülke yüzde 17,2 ile İtalya olurken, onu sırasıyla Yunanistan (yüzde 16,6), Avusturya (yüzde 15,4) ve Fransa (yüzde 14,4) takip etmektedir. AB ortalaması ise yüzde 13 olarak belirlenmiştir.

Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı

Türkiye, yüzde 6,1'lik payıyla emeklilerin milli gelirden aldığı payda sondan ikinci sırada yer almaktadır. İrlanda, yüzde 4 ile en düşük payı alan ülke konumundadır.

Diğer bazı ülkelerdeki emeklilerin milli gelirden aldıkları paylar şu şekildedir: İspanya yüzde 13,2; Almanya yüzde 12,6; Hollanda yüzde 11,5; Norveç yüzde 9,9; Romanya ve Bulgaristan yüzde 9,9; Arnavutluk yüzde 6,9. Türkiye'nin bu konudaki performansı, emekli aylıklarının milli gelire oranının düşük olduğunu göstermektedir.