Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı bugün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat'ta Meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan Merkezli 7.6'lık depremlerde hayatını kaybeden insan sayısını ve şu ana kadar yapılan çalışmaları açıklıyor... 

10 Mart'ta seçim kararnamesi yayımlanıyor, 14 Mayıs'ta sandık milletin önünde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart Cuma günü seçim kararı ile 14 Mayıs'ta seçim olacağını açıkladı.

"Bizim seçim sürecinde gündemimiz yine deprem olacaktır. Yalan ve iftiralarla çalışmaları tehlikeye atanları, rahat koltuklarında ahkam kesenleri de, insanlarımız can derdindeyken mal bölüşümüne düşenleri de not ediyoruz. Ülkemiz bu felaketin izlerini silip normal günlerine dönünce herkese hakkettiği cevabı vereceğiz.

10 Mart Cuma günü alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla süreci başlatıyoruz. 11 Mart itibarıyla seçim takvimiyle ilgili hususlar YSK’nın ilgi alanına girmektedir." diyerek seçim takvimi konusunda bilgi verdi.

Milli Gelir 10 bin doları aştı

"Türkiye, 1999 depremini yaşadığında kişi başına milli gelirimiz 2 bin 800 dolardı. Şimdi 10 bin doları aştı. Bu neyle oldu istikrar ve güvenle oldu. 

Hatay bir kültürler coğrafyası, bu zenginliği yeni yerleşim yerlerinde de yaşatacağız. Öncelikle depremin zarar verdiği tarihi ve kültürel varlıklarımıza sahip çıkacağız. " dedi.

Hesap sorulacak

"Fay hatları üzerine dere yataklarına, heyelan bölgelerine bina yapma devri bitmiştir. Sorumluluğu yerine getirmeyenlere hesap soracağız.

Bizim seçim sürecinde gündemimiz yine deprem olacaktır. Yalan ve iftiralarla çalışmaları tehlikeye atanları, rahat koltuklarında ahkam kesenleri de, insanlarımız can derdindeyken mal bölüşümüne düşenleri de not ediyoruz. Ülkemiz bu felaketin izlerini silip normal günlerine dönünce herkese hakkettiği cevabı vereceğiz." diye konuştu.