Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla, doğalgaz faturalarında yaşanan yüksek maliyetlerin hafifletilmesi amacıyla 3500 TL'lik bir yardım paketi duyuruldu. Yardım, hem kiracıları hem de ev sahiplerini kapsayacak.

Doğalgaz Yardımında Miktar Artışı

Genelevde 'Sigara' Tartışması: Beyzbol Sopasıyla Kafasına Vuruldu Genelevde 'Sigara' Tartışması: Beyzbol Sopasıyla Kafasına Vuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, 2024 yılı için doğalgaz yardımı miktarında önemli ölçüde artışa gidildi. Daha önce 900 ile 2500 TL arasında değişen yardım miktarı, 1500 ile 3500 TL arasına yükseltildi. 

Başvuru Süreci ve Şartları

Doğalgaz yardımı başvuruları, e-devlet kapısı üzerinden veya Türkiye'nin 81 ilindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla yapılabilecek. Başvuru yapacak vatandaşların, SYDV tarafından istenen belgelerle birlikte başvurmaları gerekecek. Doğalgaz yardımı, hem kiracılar hem de ev sahipleri için geçerli olacak, yardımın nasıl ve ne zaman ödeneceği konusunda detaylı bilgi başvuru esnasında verilecek.