İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce arasında gerçekleşen görüşme, Türk siyasetinde yeni gelişmelere kapı aralıyor. İki lider arasındaki buluşma, seçim işbirliği ve ittifakı konularının ele alındığı bir platform olarak dikkatleri üzerine çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, geçen hafta cuma günü görüştü. Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan İnce, "Ben muhalefetin elindeki kalelerin AK Parti'nin eline gitmesini istemem. Buna gönlüm razı olmaz. Bu bakımdan işbirliği önerisine açığım" dedi. Saymaz, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için İnce'ye teklif götüreceğini duyduğunu söyledi.

Görüşme, Muharrem İnce'nin muhalefet partilerine yönelik çağrısı üzerine gerçekleşti. İnce, seçim işbirliği çağrısını daha önce yapmış ve bu çağrısına CHP'den olumlu bir karşılık almıştı. İstanbul'un stratejik önemi, önceki seçimlerdeki başarıları ve Memleket Partisi'nin İstanbul'daki oy potansiyeli görüşmenin merkezinde yer aldı.

Muharrem İnce'nin, İstanbul'da elde ettiği oy potansiyelinin, İstanbul'u yöneten İmamoğlu ile işbirliği yaparak daha etkili bir sonuç alabileceği yönündeki değerlendirmeleri, görüşmeye damgasını vuran unsurlardan biriydi. İnce, İstanbul'daki seçim sonuçlarının AK Parti'nin eline geçmesini istemediğini ve bu doğrultuda işbirliği önerisine sıcak baktığını ifade etti.

Türkiye yağış haftasına giriyor! Meteoroloji'den ülke geneli için uyarı Türkiye yağış haftasına giriyor! Meteoroloji'den ülke geneli için uyarı

Önümüzdeki hafta tekrar bir araya gelme kararı alan İmamoğlu ve İnce'nin görüşmeleri, Türk siyasetinde seçim stratejileri ve ittifaklar konusunda merakla beklenen gelişmeleri tetikleyebilir.