Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kars'ta bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenledi. Kılıçdaroğlu emeklilere bayram ikramiyesi vaadini yineledi.

"Kurban Bayramı'nda gideceksiniz bankaya, 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz, ananınızın ak sütü kadar helal paranızı çekeceksiniz"

Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere verilen bayram ikramiyesine değinerek "Emekli kardeşlerim, ben 2015 tarihinden bu yana bütün emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları'nda en az asgari ücret kadar birer aylığın ikramiye olarak ödenmesini istedim ve savundum. Vermediler, düşük verdiler, şimdi asgari ücretin biraz altında verdiler, emekliye zam yaptık diyorlar. Kişinin emekli olması ne demek arkadaşlar? Kişinin emekli olması, 'ben çalıştım, ürettim, alın teri döktüm, sigorta primimi ödedim şimdi bana insanca yaşayacağım bir aylık verin' demektir, emeklilik budur. Şimdi emekliye bu aylığı vermiyorsun, hak ettiği aylığı vermiyorsun, büyük sıkıntıları var. 'Ya bari Ramazan, Kurban Bayramı'nda çocukları, torunları gelecek, ellerini öpecek, e bari dolayısıyla birer asgari ücret tutarında ikramiye verin' dedim, vermediler. Şimdi de vermediler, 14'ünde sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, demokrasiyi getireceksiniz, 'Bay Kemal'i Cumhurbaşkanı seçeceksiniz, Kurban Bayramı'nda gideceksiniz bankaya, 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz, ananınızın ak sütü kadar helal paranızı çekeceksiniz ve onu bayramda harcayacaksınız." diye konuştu.

"Hiç endişe etmeyin"

Kılıçdaroğlu "Köylüyü, çiftçiyi, üreticiyi, toprağı küstürmeyeceksiniz. Toprağı küstürürseniz, dışardan alırsınız. Bakın, samanı, eti, canlı hayvanı, yemi, ilacı, fasulyeyi, nohudu, mercimeği dışardan alıyorlar. Bu devri bitireceğim. Dolarları oraya ödüyorlar, bizim burada insanlar, çocuklarımız yatağa aç giriyor. Değiştireceğiz bu tabloyu, üreten, büyüyen, güçlü Türkiye, herkesin kazandığı bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bunun sözünü veriyorum. Elin oğlu kazanacağına, biz kazanacağız. Elin oğluna para vereceğimize, kendi insanımıza vereceğiz, hiç endişe etmeyin." dedi.