Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya ilinin Ereğli, Halkapınar ve Bozkır ilçelerindeki ziyaretleri sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Destici, özellikle emekli maaşlarının düşük olduğuna dikkat çekerek, maaşların en az asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini belirtti.

Ereğli'de partisinin teşkilatını ve 31 Mart seçimlerinde göreve başlayan Belediye Başkanı Ümit Akpınar'ı ziyaret eden Destici, daha sonra Halkapınar ve Bozkır ilçelerine geçti. Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Vardar ile görüşen Destici, belediye önünde toplanan vatandaşlara hitap ederek, ilçeye doğal gaz getirilmesi konusunda destek sözü verdi.

TBMM'de gündem bu hafta yoğun TBMM'de gündem bu hafta yoğun

"Emeklilerimize büyük haksızlık yapıldı"

Temmuz ayında emeklilere yapılacak maaş düzenlemesiyle ilgili konuşan Destici, geçen yılın temmuz ayında emeklilerin maaşlarının yeterince artırılmadığını belirterek, "Emeklilerimizin maaşı yerinde saydı. Bu temmuzda emeklilerimizle ilgili hak mağduriyeti ortadan kaldırılmalı ve emekli maaşı en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı," dedi. Destici, emeklilere Kurban Bayramı'nda en az 10 bin lira verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bozkır ve Halkapınar'dan destek sözü

Bozkır'a geçen Destici, burada belediye başkanı Nazif Karabulut ve partililer tarafından karşılandı. Destici, Bozkır'ın ihtiyaçları için her zaman destek olma sözü vererek, belediye çalışanları ve partililerle sohbet etti.