Dün gerçekleşen seçimlerin ardından dikkat çeken bir sonuç, Ankara kulislerini hareketlendirdi.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı çatısı altında yer alan Büyük Birlik Partisi,  ayrı listeyle seçimlere girdi ancak istediğini alamadı.

BBP lideri Mustafa Destici aday olduğu İstanbul 1. Bölge'de yüzde 1 oy alarak ,Meclis dışında kaldı.

Seçimlerin ardından genel değelendirme için basın açıklaması yapan BBP lideri, aldıkları sonuç ile beklentilerini karşılayamadıklarını söyledi. Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu elde ettiğinin de altını çizen Destici, ikinci turda partisinin tüm teşkilatlarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteyeceklerini tekrarladı. 

"Büyük Birlik Partisi olarak, en son amblemimizle katıldığımız 2015 Kasım seçimlerine göre oyumuzu yüzde 100 artırmış bulunsak da bu bizim hedefimizin ve beklentilerimizin altında kaldı. Bunun sebeplerini de elbette ki Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuzda, divanımızda, il başkanlarımızla, bütün kurullarımızla değerlendireceğiz.

Seçimin milletvekili ayağıyla ilgili bizi sevindiren gelişme, içinde bulunduğumuz Cumhur İttifakı'mızın Mecliste çoğunluğu kazanmış olmasıdır. Bu sebeple Cumhur İttifakı'mızı ve Mecliste temsil edecek olan Cumhur İttifakı partilerimizi ve milletvekillerimizi tebrik ediyorum.''

AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı

''Büyük Birlik Partisi, tüm kadroları ve gücüyle Cumhurbaşkanı adayımız ve Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmaya ve onu desteklemeye devam edecektir."