Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından ortaya çıkan seçim erteleme tartışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, son noktayı koydu.

Seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın (Cuma) seçimlerin yenilenmesine ilişkin karar alacak. Bu aşamadan sonra YSK, 14 Mayıs'ta seçim yapılacağını ilan edecek ve seçim takvimi işlemeye başlayacak. 

Seçimler için siyasi partiler, hummalı şekilde çalışmaya devam ederken bugünkü köşe yazısında Sabah yazarı Mahmut Övür, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı'na iki siyasi partinin daha katılacağını belirtti.

Övür, son günlerde Cumhur İttifakı cephesinde bir hareketlilik olduğunun altını çizerek, İttifaka Anavatan Partisi ile DSP'nin katılacağını söyledi:

"Şu sıralarda Cumhur İttifakı'nda da bir hareketlilik var. Yeni siyasi aktörlerden, yakın tarihte iz bırakmış partilerden söz ediliyor. Ama ayrıntılarını önümüzdeki günlerde öğreneceğimiz şu iki gelişme dikkat çekici: Rahmetli Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi ile solun efsanevi lideri Ecevit'in DSP'si de Cumhur İttifakı'na katılıyor."