Yerel seçimlere yönelik hazırlıklar hız kazanıyor ve Cumhur İttifakı, 31 Mart 2024 seçimleri için İstanbul ve Ankara gibi kritik belediyeleri kazanmayı hedefliyor. AK Parti ve MHP heyetleri, bu amaçla stratejilerini ve yol haritalarını belirlemek için iki kez bir araya geldi. Heyet, haftada en az bir kez buluşarak seçim çalışmalarını koordine edecek.

Heyet altı kişiden oluşuyor. AK Parti'den Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Yılmaz ile Ali İhsan Yavuz, MHP'den ise Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız ve Sadir Durmaz ile Grup Başkan Vekili Muhammed Levent Bülbül yer alıyor. Heyetin yakın zamanda tekrar toplanması bekleniyor.

MEB, YKS için çevrim içi deneme sınavı yapacak MEB, YKS için çevrim içi deneme sınavı yapacak

Ayrıca, HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldığı ve AK Parti Genel Merkezi ile görüştüğü bildirildi. Görüşme, 31 Mart yerel seçimlerinde izlenecek strateji ve yol haritası üzerine odaklandı.

Cumhur İttifakı'nın öncelikli hedefi, 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin kontrolüne geçen İstanbul ve Ankara gibi büyük belediyeleri geri kazanmak. Her iki parti, kendi çalışmalarını yürütüyor ve raporlarını birbirleriyle paylaşıyor. Büyükşehirlerin yanı sıra il ve ilçe bazlı iş birliği seçenekleri de değerlendiriliyor.