Seçimlere güçlü bir şekilde girmek isteyen ittifaklar, destek arayışlarına son hız devam ediyor.

Seçim takviminin ilan edilmesinin ardından hummalı bir şekilde çalışma yürüten AK Parti'nin bugün DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı ziyaret etmesi ittifaka yeni bir ortak mı katılıyor? sorusunu akıllara getirdi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Binali Yıldırım, 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunun  altını çizerek, DSP'ye ittifak teklifi sunduklarını açıkladı.

Görüşmenin amacının Cumhur İttifakı'na yeni bir iş birliği için teklif sunulması olduğunu belirten Yıldırım, sundukları teklifi DSP'nin  değerlendireceğini söyledi:

 “Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi Demokratik Sol Parti’ye, Sayın Genel Başkana illettik. Kendileri değerlendirecek ona göre hareket edeceğiz. Özetle ziyaretimizin amacı budur.” 

Binali Yıldırım'ın ardından açıklamada bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise 14 Mayıs seçimlerinin ilk turda sonuçlanmasından yana olduklarının altını çizerek, parti olarak alacakları kararı en yakın zamanda duyuracaklarını söyledi:

''Sayın Yıldırım ve Çelik, DSP’nin 38 yıllık siyasi geçmişi ve üç defa devlet yönetimindeki birikiminin yeni dönemde TBMM’ye taşınması yönündeki görüşlerini bizlerle paylaştılar. Demokratik Sol Parti, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda sonuçlanması, devlet düzeninde istikrarın bozulmaması, dış mihrakların tertipleriyle Türkiye’de siyasi bir maceraya meydan verilmemesi için elinden geleni yapacaktır. Bu değerli öneriye biz de TBMM’de yer alarak katkılarımızı sunmak istediğimizi paylaştık” 

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı ziyaret etmişti.