İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik hakaret içeren sözler nedeniyle tepki topladı.

Geçtiğimiz günlerde Manisa'da düzenlendiği mitingde konuşan Mansur Yavaş, 14 Mayıs seçimlerinden sonra İHA SİHA söylemlerinin rafa kalkacağını, gündemde başka konuların yer alacağını söyledi:

“Değerli Manisalılar, artık boş lafa karnımız tok. O Anadolu Gemisi, şimdi İzmir’e geldi. Ayın 15’inden sonra gidecek. İHA, SİHA lafı da duymayacaksınız. 15’inden sonra şunu göreceksiniz: Ülkemizdeki bu mülteci akını ne olacak, mülteci deposu olduk, sınırlarımız delik deşik oldu. Bu sorun nolacak, o bitecek, açlık işsizlik ne olacak. O bitecek.''

Yavaş'ın sözlerine çektiği video ile yanıt veren Ahmet Mahmut Ünlü, hakaret içeren sözlerinden dolayı tepki çekti:

Bingöl Havalimanı’nda bavullardan 37 kilo uyuşturucu çıktı: 2 tutuklama Bingöl Havalimanı’nda bavullardan 37 kilo uyuşturucu çıktı: 2 tutuklama

Yavaş'ın İHA ve SİHA'larla ilgili sözlerine "Niye rahatsız oluyorsun? Sivri yerinden mi rahatsız oluyorsun, bir yerine girecek diye mi korkuyorsun?" şeklinde yanıt veren Cübelli Ahmet Hoca'ya Mansur Yavaş, mahkemeyi gösterdi.

KRT'de katıldığı yayında konuşan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün sözlerine cevaben, “Kendini din adamı yerine koyup millete fetva veriyor, akıl veriyor. Bu üslup neyin nesidir? Hem de belden aşağı... Ona karşı verilecek cevap çok ama ben o seviyeye asla düşmem. Savcılığa verdim, hukuk halledecek” ifadelerini kullandı.