Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, COVID-19 salgını ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus: "Son bir ay içerisinde bildirilen haftalık ölüm sayısının, ilk kez üç yıl önce 'pandemi' kelimesini ilk kullandığımız zamandan daha düşük olduğunu görmek çok sevindirici. Bu yıl, Kovid-19'un uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiğini söyleyebileceğimizden eminim" diyerek sevindirici haber verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, pandeminin halk sağlığı acil durumu kategorisinden çıkabileceğini umduğu söyleyerek şöyle dedi:

"3 yıl sonra, rakamın daha fazla olduğunu bilmemize rağmen, bu süreçte Kovid-19 nedeniyle neredeyse 7 milyon ölüm rapor edildi. Şu anda kesinlikle pandemi sırasındaki herhangi bir dönemde olduğumuzdan çok daha iyi bir konumdayız. Son bir ay içerisinde bildirilen haftalık ölüm sayısının, ilk kez üç yıl önce "pandemi" kelimesini ilk kullandığımız zamandan daha düşük olduğunu görmek çok sevindirici. Bu yıl, Kovid-19'un uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiğini söyleyebileceğimizden eminim." 

Bunlara rağmen Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçen hafta COVID-19 sebebiyle 5 binden fazla ölümün gerçekleştiğini belirterek halk sağlığı acil durumunun ortadan kalktığını söylemek için erken olduğunu söyledi.