Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, Covid-19 izniyle tahliye edilen hükümlülerin tekrar cezaevine dönmeyeceğini duyurdu. Bakan Tunç, 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanların kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edeceğini belirtti.

Bu düzenlemeyle birlikte, Covid-19 pandemisi döneminde tahliye edilen hükümlülerin yeniden cezaevine dönme ihtimali ortadan kaldırılmış olacak. Bakan Tunç, hükümlülerin tekrar topluma kazandırılmasını ve sosyal entegrasyonlarının sağlanmasını amaçladıklarını vurguladı.

Ayrıca, 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve belirli bir süresini bu kurumlarda geçiren hükümlülerin de iyi halli olmaları koşuluyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabileceği ifade edildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor" Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor"

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi