Kamu İhale Kurumu Başkanlığı atamaları Resmi Gazete'de Kamu İhale Kurumu Başkanlığı atamaları Resmi Gazete'de

Grip vakalarındaki artış, çocuklarda "süper enfeksiyon" riskini beraberinde getiriyor. Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yaşanan durumla ilgili önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Süper Enfeksiyon Nedir?

Prof. Dr. Arıca'ya göre, süper enfeksiyon, kış aylarında özellikle çocuklarda sıklıkla görülen nezle ve grip gibi mevsimsel hastalıkların başka virüslerle birleşerek salgın seviyesine yükselmesi durumudur.

Çocuk polikliniklerinde yaşanan yoğunluk, sadece çocukları değil, aynı zamanda ebeveynleri de etkiliyor. Artan çocuk vakalarının en önemli nedenlerinden biri, süper enfeksiyon oluşumu.

Virüs bulaşan çocukların hızla iyileşmeden okula gitmeleri durumunda, virüsün okul içinde yayılmasına neden olabileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Arıca, çocuklarda enfeksiyon belirtileri gözlendiğinde en az 5 gün okula gitmemesi gerektiğini vurguluyor.

Prof. Dr. Arıca, hekim kontrolü olmadan antibiyotik kullanılmaması gerektiğine dikkat çekiyor. Ayrıca, çocuklara bol sıvı takviyesi yapılması ve yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı besinlerin verilmesi öneriliyor.

Okullarda sık sık havalandırma önlemlerinin alınması, öğrencilerin ellerini düzenli olarak sabunla yıkamaları gibi tedbirlerle süper enfeksiyonun yayılmasının önüne geçilebileceği belirtiliyor.