Bugünkü gazetelerde "Jasmine" bebek ilanı, "Kamuoyuna Duyurulur" başlığı altında dikkat çekti. İlan, çocuklar için üretilen ve e-ticaret siteleri ile oyuncak dükkanlarında satılan Jasmine bebek figürünün oyuncak cip içindeki görselinin kullanıldığını gösteriyordu

. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün denetimi sonucunda, Galtoys markasının Jasmine Glt-E101-A model ürününün test ve muayenesi yapıldı ve fitalatla ilgili mevzuatta belirtilen temel gereksinimleri karşılamadığı tespit edildi.

Öğretmenlerin Maksimum Ek Ders Ücreti Ne Kadar Olabilir? Öğretmenlerin Maksimum Ek Ders Ücreti Ne Kadar Olabilir?

İlanda ayrıca, firmanın adı ve iletişim bilgileri de verilerek, güvensiz bulunan ürünlerin piyasaya arzının yasaklandığı ve ürünü satın alan müşterilere ürünleri kullanımına son vermeleri ve firmanın iletişim bilgileri aracılığıyla iade etmeleri çağrısı yapıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen bu önlem, tüketicilerin güvenliğini sağlama ve piyasada dolaşan ürünlerin uygunluğunu kontrol etme amacıyla alınmıştır. Bu tür denetimler, kamu sağlığı ve güvenliği için önemlidir ve tüketicilerin korunmasına yönelik bir adım olarak değerlendirilmektedir.