İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP’nin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi ile ilgili aldığı ihtiyati tedbir kararına yaptığı itirazları reddetti. Mahkeme kararına göre, Gürsel Tekin ve çağrı heyeti görevine devam edecek.
Dava, 8 Ekim 2023’te gerçekleşen kongrede İl Başkanı olarak seçilen Özgür Çelik hakkında, “İrade fesatı haller” ve “Suç kapsamlı eylemler” iddiaları üzerine açılmıştı. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2 Eylül 2025 tarihli ara kararıyla Çelik ve ilgili kurulları tedbiren görevden uzaklaştırmış, görevlerini geçici heyete devretmişti.
Bugün görülen duruşmada, davacı avukat Cevahir Kılıç, Özgür Çelik hakkındaki tedbirin devamını talep etti. CHP avukatı Çağlar Çağlayan ise, çağrı heyetinin yalnızca kongre düzenleme yetkisine sahip olduğunu ve olağanüstü kongre sürecinin mahkeme kararı dikkate alınmadan başlatılamayacağını savundu.
Mahkeme, itirazları reddederek tedbir kararının devamına hükmetti ve Gürsel Tekin ile çağrı heyetinin görevine devam etmesine karar verdi.





