CHP'nin 9 il başkanı, Kastamonu'da bir araya gelerek değişim çağrısında bulundu. Toplantının ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının memnun etmediği ve değişim gerekliliğine vurgu yapıldı. Açıklamada, seçim atmosferinin iktidar tarafından oluşturulan asimetrik koşullarda ve antidemokratik zeminde biçimlendiği belirtilirken, içsel süreçlerin de gözden geçirilmesinin kaçınılmaz olduğu ifade edildi.

Açıklamada, CHP içerisinde uzun süredir merkezileşme anlayışının hakim olduğu ve merkez ile örgütler arasında dinamik bir görüş alışverişi olanağının ortadan kalktığı ifade edildi. İl başkanlıklarının merkezin rutin işlerinin takip edildiği atıl örgütler haline dönüştürüldüğü ve siyasetsizliğin bir siyaset hattı olarak yerleştirildiği belirtildi. Ayrıca, genel merkezin tasarrufuna mahkum edilen seçme ve seçilme iradesiyle, üye ve seçilmişlerin seçme hakkına müdahale edildiği ifade edildi. Bu durumun siyasetin merkez yörüngede bulunan siyasi aktörlerin kariyerine hapsolmasına neden olduğu ifade edildi.

Taksi Çalıp İş Başı Yaptılar! Hırsızlar Para Kazanmak İçin Yolcu Taşıdılar Taksi Çalıp İş Başı Yaptılar! Hırsızlar Para Kazanmak İçin Yolcu Taşıdılar

Ayrıca, olağan kongrelerin ertelenmesinin örgütün tazelenme imkanını engellediği ve aday listelerinin kompozisyonunun örgüt vicdanını zedelediği vurgulandı. İttifak partilerine verilen kontenjanların ölçüsüz ve hesapsız bir biçimde sunulmasının seçmenin tepkisine yol açtığı ifade edildi. Partinin fikri zenginliğini önemsemeden ideolojik bulanıklığa hapsolduğu ve sağdan oy alma kaygısıyla rotasını kaybettiği belirtilen açıklamada, CHP'nin yenilenme ve değişim gerekliliği vurgulandı.