Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan 12 asker için hazırlanan ortak bildiri, TBMM'de grubu bulunan partilere imzaya açıldı. Ancak bildiriye, Ak Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet Grubu imza atarken CHP ve DEP imza atmadı. Bu durum, CHP içinde eleştirilere neden oldu.

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, CHP'nin bildiriye imza atmamasının yanlış olduğunu ifade etti. Yarkadaş, CHP'nin terör örgütü PKK'ya karşı net bir tavır alması gerektiğini ve hükümete yönelik taleplerini ikinci bir bildiri ile dile getirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in TBMM'ye gelerek kendilerine açıklama yapmamasının, bildiriye imza atmamak için yeterli bir gerekçe olmadığını savundu.

Okul müdürü yüksek kar vaadiyle onlarca öğretmeni dolandırdı! Okul müdürü yüksek kar vaadiyle onlarca öğretmeni dolandırdı!

CHP lideri Özgür Özel, imza atmama gerekçesini Milli Savunma Bakanı'nın kendilerine açıklama yapmamasıyla izah etmişti. Ancak Yarkadaş'a göre, CHP'nin bu tavır alışı doğru değil.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise partisinin bildiriye imza atmama kararını benimsemediğini belirterek, "Ben o bildiriye imza atıyorum" dedi. Bu açıklama, CHP içindeki farklı görüşleri yansıtıyor.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ise bildiriye imza atılması gerektiğini belirterek, TSK'nın teröristlere ve emperyalistlere karşı mücadelesi sürerken ve şehitler verilirken, "teröre karşı ortak bildiriye" imza atılmamasını doğru bulmadığını ifade etti. İnce, Memleket Partisi olarak ortak bildiriyi desteklediklerini açıkladı.

Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise CHP bildirisinde PKK isminin geçmemesini vurgulayarak, TBMM Ortak Bildirisi ile CHP bildirisi arasındaki farkı bu noktada gördüğünü belirtti.