Yerel yönetimde 25 yılı aşkın deneyime sahip olan Osman Gürün, 1999 yılında Muğla Belediye Başkanı olarak siyasi kariyerine başladı. 2014 yılından bu yana Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Gürün, iki dönem üst üste bu görevi yürüttü. Yaptığı yazılı açıklamada, 27 yıl hekimlik ve 25 yıl belediye başkanlığı yapmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Görev Süresi

Gürün açıklamasında, görev süresince siyasi yaklaşımlardan uzak durarak, tüm kentin belediye başkanı olma ilkesine bağlı kaldığını dile getirdi. Kamu kaynaklarını şeffaf ve hukuka uygun bir şekilde yönetme, vatandaşların haklarını koruma konularında hassas bir tutum sergilediğini belirtti. Ayrıca, çevre ve imar konularında önemli mücadeleler vererek, Muğla'nın gelecek nesiller için korunmasına öncülük ettiğini kaydetti.

Türk olmanın faturası da kesildi.. Otele giden Türk'ten "Milliyet farkı" ücreti alındı Türk olmanın faturası da kesildi.. Otele giden Türk'ten "Milliyet farkı" ücreti alındı

2024 Yerel Seçimleri ve Adaylık Kararı

Gürün, CHP'nin genel merkezinin başlattığı aday belirleme sürecine değinerek, 2024 yerel seçimleri için aday olmama kararının, görevde geçirdiği uzun yılların bir değerlendirmesi sonucu alındığını açıkladı. Gürün'ün yerine kimin aday gösterileceği ise merak konusu.