CHP'li Mahir Başarır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Hatay halkının tepkilerinin kendileri için son derece değerli olduğunu vurgulayarak, partinin yetkili kurullarının bu tepkileri dikkate alıp gerekli değerlendirmeleri yaparak bir karar vereceğini belirtti. 

Başarır ayrıca, yerel seçimlerle ilgili olarak Türkiye genelinde yapılan anketlerde tüm adayların değerlendirildiğini ve Lütfü Savaş'ın adaylığıyla ilgili olarak toplumun farklı kesimlerinden tepkilerin geldiğini aktardı. Adaylık sürecinde yapılan tartışmaların ardından adaylığın açıklanmasının ardından tepkilerin arttığını gözlemlediklerini ifade etti. Ancak, bu süreçte toplumun düşüncelerinin değişebileceğini ve bunun doğal olduğunu kabul ettiklerini söyledi.

Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı

Başarır, partinin Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi'nin bu konuyu enine boyuna değerlendirip doğru bir karar vereceğine olan inancını dile getirdi. Tüm eleştirileri not aldıklarını ve partinin yetkili kurullarının bu konuda doğru bir karar vereceğini ifade etti.