9 Nisan tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek adaylık listelerine dair hummalı çalışmalar devam ediyor. Sinema ve müzik dünyasından spor sahalarına, akademiden basına kadar çok farklı yelpazeden aday adayları 2023 seçim yarışında ön saflarda yer alacak.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sanatçı Candan Erçetin CHP'den Kırklareli milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yaptı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Lüleburgaz doğumlu olan sanatçı Candan Erçetin’in Kırklareli’nden adaylığına karşı olan çok sayıda parti örgütü temsilcisi CHP Genel Merkezi'ne itirazda bulundu.

İtirazda bulunanların sanatçı Erçetin’in Kırklareli yerine İstanbul gibi daha merkezi bir yerden aday gösterilmesini talep edenlerin yanı sıra parti kurmaylarını telefonla arayarak Erçetin’in başka bir bölgeden aday gösterilmesi gerektiğini ifade edenlerin sayısının giderek arttığı belirtiliyor.

Söz konusu taleplere CHP yönetiminin olumlu yanıt vereceği belirtilen haberde Erçetin'in başka bir kentten aday gösterilebileceğini ifade ediliyor.