Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay'da, CHP'nin mevcut başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışmalara neden oldu. Parti içinde alternatif isim arayışı başlamış, son olarak şarkıcı Haluk Levent'e teklif götürülmesiyle dikkat çekmişti.

Parti Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Alternatif arayışı içindeyiz" ifadelerini kullandı. Hatay'daki anket sonuçlarını değerlendiren Özel, "Başkanımıza alternatif bir aday görürsek onu Lütfü Savaş'a gösteririz ve adayı değiştiririz. Bir alternatif arayışı içindeyiz" şeklinde konuştu.

CHP Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Hatay'da yaşanan gelişmeleri şöyle değerlendirdi: "Hatay'da 10 günde bir anket çalışması yapıyoruz. Aklımıza gelen her seçenek ölçtürülüyor. Hatay’da yapılan anketlerde başkanımıza alternatif görürsem onu Lütfü Savaş’a gösteririm ve adayı değiştiririm. Bir alternatif arayışı içindeyiz."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

Özel, TİP'ten ayrıldıktan sonra CHP'den aday olan Gökhan Zan'a ilişkin de şunları söyledi: "Gökhan Zan önce bize geldi. Arsuz Belediyesi için talepte bulundu. 'Lütfü Bey'le de uyumlu çalışırım' dedi. Şimdi Hatay adayı oldu. Hiçbir şey söylemem. Ama CHP'nin adayına karşı kullandığı dil doğru değil."

CHP'nin Ankara Çankaya ilçesi için genç bir aday olan Hüseyin Can Güner'e de değinen Özgür Özel, "Çok üzerinde durduğum ve içime sinen bir adaylık. Onu avukat parantezine almak büyük haksızlık" ifadelerini kullandı.