Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Denizli mitinginde, İYİ Partili seçmene konuşarak “Eski ittifak ortaklarımız CHP’ye oy verirse, CHP kesin kazanıyor. Ama başka bir partiye oy verirlerse, verdikleri parti değil, Denizli’de AK Parti kazanıyor” cümlelerini kurmuştu. Özel’in bu cümlelerine partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk sert çıktı.


‘ÇEK ADAYINI DA BİZ KAZANALIM’
Öztürk, sosyal medya heabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, “Ulan Tipitip, yıllardır sizin zihniyetiniz sayesinde bunlar iktidarda kalıyor. 2019’da sizinkiler oy vermediği için Denizli’de AK Parti kazanmıştı. Madem öyle, çek adayını da biz kazanalım. İstanbul’a gidersin DEM’den medet beklersin, buraya gelince İYİ’lerden medet umarsın” ifadelerine yer verdi.

CHP’DEN CEVAP GELDİ

Öztürk’ün sözlerine yanıt veren CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ise, “Bu açıklamanızla bile Büyükşehir Belediye Başkanı olamayacağınızı ortaya koymuşsunuz. CHP’nin Türkiye demokrasisine inancı, siyasi dayanışma kültürü olmasa partinizin yerinde yeller eser, bırakın katip olmayı, bugün vekil olamazdınız” cümlelerine yer verdi.

Bu paylaşıma da  Öztürk’ten cevap gecikmedi, 

“Apo sevicileriyle iş tutan bugünkü CHP, belediye başkanlıkları uğruna sapkınlaşmıştır. Genel Başkanı’na bu hitabı yapan ilk ben değilim. Kendi seçmenine güveneceksin önce, yoksa patlıcan tarlasında işiniz ne”  şeklinde konuştu.