Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun CHP hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi. Davutoğlu'nun "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" sözlerine cevap veren Öztunç, kimse Davutoğlu'nu zorla CHP listelerine aday yapmadığını ve girmeseymiş. Seçimlerde yine tek başlarına girsinler, boyunun ölçüsünü alsınlar şeklinde konuştu.

Öztunç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden uzun bir süre geçtiğini ancak Kahramanmaraş'ta vatandaşların konut ve su sorunlarının çözülmediğini ifade etti. Köylerde ve şehir merkezinde suyun akmadığını, depremzedelerin günlerdir banyo yapamadığını belirten Öztunç, su sorununa dikkat çekti. Yardım paralarıyla bu sorunun çözülebileceğini belirtti ve paraların nerede olduğunu sorguladı.

Davutoğlu'nun CHP'ye ilişkin açıklamaları üzerine CHP'li Öztunç, Davutoğlu'nun kendi görüşüne saygı duyduklarını ancak kimse onu zorla CHP listelerine aday yapmadıklarını vurguladı. Davutoğlu'nun istediği gibi hareket edebileceğini ancak seçimlerde yine kendi partilerinin tek başlarına girerek boyunun ölçüsünü alabileceğini ifade etti.