CHP Lideri partisinin TBMM'deki Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, iktidara geldikten sonra 3,6 milyon Suriyeliyi en geç iki yılda ülkelerine geri göndereceklerini şu sözlerle belirtti:

"Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum; 3,6 milyon Suriyelinin gelişine kim imkan verdi? Benim elimden işimi aldı diyorsan altı okun altına mührünü basacaksın. En geç 2 yıl içinde bütün mülteciler evlerine dönecekler"

Geliri olmayan ya da düşük gelirli aillerin elektrik, su ve doğal gaz faturalarının kesilmeyeceğini belirterek, "Bütün vatandaşlarıma söz veriyorum; yüzbinlerce ailenin suyu, elektriği, doğalgazı kesik. Geliri olmayan veya düşük gelirli hiçbir ailenin elektrik, suyu, doğalgazı kesilmeyecek. Aile destekleri sigortasıyla kimse elektriksiz, susuz, gazsız kalmayacak"  dedi.

Öğretmen atamaları içinde çok ciddi bir rakam telaffuz ederek totalde 200 bin öğretmen ataması yapacaklarını şu sözlerle belirtti:

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 100 bin öğretmeni atayacağız. Ardından köy okullarını açtıktan sonra 100 bin öğretmen daha atayacağız. Okulda beslenme işini tamamen devlet yapacak. Bütün öğretmenler kadrolu olacak"