CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Ödemiş'te düzenlediği bir etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart seçimlerinin ardından CHP'li belediye başkanlarının gelecek adımlarını açıklayan Özel, seçim sonuçlarının itiraz sürecinden sonra 2 ya da 3 Nisan'da mazbatalarını almayı umduklarını belirtti. Bu süreçte belediyeye gitmeleri durumunda, devir teslim töreninde önce mevcut başkana çiçek takdim edeceklerini ancak bunun öncesinde malvarlıklarını kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti. CHP'li belediye başkanlarının göreve başlama anında malvarlıklarını ilan etmeleri ve bunu her yıl yenilemeleri gerektiğini vurguladı.

Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor

Özel'in konuşmasında dikkat çeken noktalardan biri de Hüda-Par'a yönelik eleştirileri oldu. Cumhur İttifakı'nın her gün benzer taktiklerle hareket ettiğini belirterek, bu ittifakın korku, tehdit, şantaj ve küfür üzerine kurulu olduğunu söyledi. Hüda-Par'ın da bu ittifak içinde yer aldığını ve eski Hizbullahçıların bir kısmının belediye başkanı ya da milletvekili adayı olarak gösterildiğini belirtti. Ayrıca Hüda-Par'ın bazı üyelerinin geçmişte "Bekar kadınları sokak hayvanları gibi birilerine sahiplendirmek lazım" gibi çarpıcı ifadeler kullandığını hatırlatarak, bu zihniyetin Cumhur İttifakı içinde yer aldığını vurguladı.

Türkiye'nin her kesiminden insanın bir araya geldiği Türkiye İttifakı'nın ise renklerinin kırmızı ve beyaz olduğunu belirtti. Bu renklerin Türkiye'nin birliğini, dirliğini simgelediğini ve Türkiye İttifakı'nın en büyük zaferin kazanacaklarını ifade etti. Ödemiş'in, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için önemli bir rol oynayacağını ve Türkiye'nin kazanacağını vurguladı.