Asgari ücret 29 bin 640 lira oldu! Yavru vatanda rekor zam... Asgari ücret 29 bin 640 lira oldu! Yavru vatanda rekor zam...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 yılından geçerli olacak asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Özgür Özel, yeni belirlenen asgari ücretin 6 aydaki enflasyonu telafi ettiğini ancak önümüzdeki 1 yılda enflasyon ve hayat pahalılığının ne olacağının belirsiz olduğunu ifade etti. Bu nedenle, asgari ücretin belirlenmesinin yanı sıra en az 3 ayda bir güncellenmesi taahhüdü verilmesi gerektiğini belirtti.

Özel, Türkiye'de hukukun üstünlüğünden ve kuvvetler ayrılığından bahsetmek için artık bir gerekçe kalmadığını savundu. Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararına ilişkin yaşanan gelişmeleri eleştirerek, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ihlal edildiğini ifade etti.

Asgari ücretin gelir vergisi hesaplamasına dahil edilmesi konusunda sorun yaşandığını söyleyen Özel, bu durumun düzeltilmesi için derhal düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Özgür Özel, Ankara ve İstanbul belediye başkan adaylarının henüz belirlenememesi konusunda, Recep Tayyip Erdoğan'a Ankara ve İstanbul belediyelerini örnek alarak dünya genelinde başarı hikayesi olarak anlatması çağrısında bulundu.