Altının gramı, güne yatay bir seyirle başladıktan sonra 1.815 lira seviyesinden işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,16'lık bir düşüşle 1.814 lira seviyesinden tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kredi ve indirim müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kredi ve indirim müjdesi!

Altının gram fiyatı yeni güne hafif bir yatay seyirle başladı ve saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 1.815 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.990 liradan, Cumhuriyet altını ise 12.200 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da şu an önceki kapanışının hemen altında 1.995 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, İsrail-Filistin çatışmasının piyasaların odak noktasında olduğunu ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları öncesinde yatırımcıların temkinli bir tutum sergilediğini belirtiyorlar.

Fed'in politika faizini sabit tutacağı neredeyse kesin bir beklenti olduğundan, yatırımcılar politika metninden ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalardan gelecek sinyalleri takip edecekler.

Bugün Avro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyon verileri ile ABD'de konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi gibi ekonomik veriler takip edilecek. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 doların direnç, 1.980 ve 1.960 doların ise destek seviyeleri olarak önemli olduğu belirtiliyor.