Altının gram fiyatı, yeni haftaya değer kaybıyla başladı ve 1.813 lira seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak yükselen gram altın, haftaya düşüşle başladı. Çeyrek altın ise 2.980 liradan, Cumhuriyet altını ise 12.190 liradan satılıyor. Aynı zamanda altının ons fiyatı da düşüş yaşayarak 1.984 dolar seviyesinde bulunuyor.

TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi' TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi'

Analistler, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ABD Merkez Bankasının (Fed) "şahin" politikalarının sona ermiş olabileceği beklentisini güçlendirdiğine dikkat çekerek, bu durumun emtia fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtiyorlar. Bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell'ın ve diğer Fed yetkililerinin yapacakları sözle yönlendirmeler ve İsrail-Filistin çatışmasından gelecek haber akışının altın ve emtia fiyatlarının yönünü etkileyebileceği belirtiliyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyelerinin direnç, 1.970 ve 1.950 puanın destek konumunda olduğu ifade ediliyor.