Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

ÖSYM, KPSS 2023/7 tercih ekranı erişimini adaylara açtı. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtildi. İlana başvurmak isteyen adaylar, ÖSYM tarafınca yayınlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı KPSS-2023/7 Tercih Kılavuzu'na göre tercihlerini yapması gerekiyor. Yerleştirme şartlarında, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı baz alınarak değerlendirilecek. Aynı zamanda kılavuzla birlikte ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunlarının tercih edebileceği pozisyonların içeriği ve başvuru şartları da adaylara duyuruldu. Tercihlerin geçerlilik sağlaması için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği tarihten, istenilen programdan mezun olunması gerekliliğine özellikle vurgulandı.

Peki KPSS 2023/7 tercihleri ne zaman, nasıl yapılar? İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuru şartları...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sözleşmeli personel alımı sağlayacak. Bakanlık personel alımları için KPSS 2023/7 tercih kılavuzu ÖSYM web itesinde yayınlandı. Tercihte yapmak isteyen adaylar 8 Eylül 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans), önlisans seviyesinde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarına seçim yapmaları için 9 Ekim 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Ön Lisans) ve ortaöğretim seviyeside ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarını seçim edebilmeleri için 6 Kasım 2022 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Ortaöğretim) girmiş ve gerekli olan KPSS puanını başarılı olmaları istendi. Tercihte bulunan adayların sonuçları ÖSYM tarafından yerleştirilen kişilerin atama işlemleri Bakanlık tarafından yapılacak.

KPSS-2023/7 TERCİH EKRANINA ERİŞİM TARİHİ?
ÖSYM yaptığı bilgilendirmede KPSS-2023/7 tercihlerinin başladığı bildirdi. Bu içeriğe göre;

Adaylar tercihlerini, 23-29 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirebilecekler.

Tercih yapmak isteyenler için işlemler, 23 Kasım 2023 tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 29 Kasım 2023 tarihinde saat 23.59'da bitecek.