Cevdet Yılmaz'ın İstanbul İnsan Kaynakları Forumu'ndaki konuşmasında, dijitalleşme ve teknolojik ilerlemelerin iş hayatını nasıl dönüştürdüğüne vurgu yaparak, Türkiye'nin bu değişimde insan odaklı "Toplum 5.0" perspektifini benimsediğini ifade etti.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart

İnsan kaynağı yönetimi konusunda Türkiye modeli ile gençlerin yeteneklerini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin sosyal adalet, fırsat eşitliği, şeffaflık ve liyakat temellerine dayalı çalışmalarını ön plana çıkardı. Türkiye Yüzyılı'nda başlatılan Stratejik İnsan Kaynağı Planlaması ve Kariyer Kapısı hizmeti gibi inisiyatiflere de değindi.

Yılmaz, gençlerin kariyer farkındalığı edinebileceği Ulusal Staj Programı'nın, kamu ve özel sektörü kapsayacak şekilde hayata geçirildiğini kaydetti. Bu programın OECD tarafından örnek uygulama olarak gösterildiğini ve 2020'den bu yana 4 yıl üst üste üye ülkelere örnek olarak sunulduğunu ifade etti. Yılmaz, bu yıl 180 bini aşkın, toplamda ise 340 binden fazla üniversite öğrencisine staj imkanı sağlandığını belirtti.