Cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurduğu ilk dakikalardan bu yana eleştirilerin hedefinde olan Muharrem İnce'ye tepkiler dinmek bilmiyor.

Seçimleri ilk turda kazanmak isteyen Millet İttifakı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilerek, ittifaka destek olması yönünde çağrılarda bulunmaya devam ediyor. Ancak Muharrem İnce son yaptığı açıklamada adaylık konusunda kararlı olduklarını, seçimleri yüzde 60 oy oranı ile kazanacaklarını söyledi.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Millet İttifakı'nın oylarını bölecek söylemleri ile karşı karşıya kalan İnce'ye olay yaratacak yeni sözler, Millet İttifakı ortakları içerisinde yer alan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'tan geldi.

Enginyurt, Muharrem İnce'nin kazanma ihtimalinin düşük olduna dikkat çekerek, Memleket Partisi destekçilerine bir çağrıda bulundu:

''Kim nereye aday olmuş bir önemi yok. Ne adaylar gördü bu memleket. 2018 yılında 100 bin imza toplayıp aday olan Doğu Perinçek, seçimlerde 90 bin oy aldı. Herkes istediğini yapabilir herkes istediği yere aday olabilir ancak benim Muharrem İnce'ye ve onu destekleyenlere bir çağrım var.

Adayınız İnce'dir. Oy verebilirsiniz, ince ince yol alır gidersiniz. Bizim hiç bir sözümüz yok. Ama Recep Tayyip Erdoğan'a söylemediğiniz sözleri, hakaretleri dönüp Millet İttifakı'na etmeyin. Nedir bu derdiniz Millet İttifakı'yla Kemal Kılıçdaroğlu'yla. Her gün söylediğiniz bütün ağır sözler Millet İttifakı'na ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik. Hayırdır kardeşim, ülkeyi 21 yıldır Kılıçdaroğlu mu yönetiyor?''