Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi" sorusuna verdiği fetva birçok kesim tarafından tepki topladı.

Diyanet İşleri Kurulu  fetvada 'evlatlık' ile ilgili ne dedi?

 "Dinimizde kimsesiz çocukların bakım ve gözetilmesi tavsiye edilmiş olmakla birlikte hukuki birtakım sonuçlar doğuran evlatlık müessesesi kabul edilmiş değildir. Buna göre evlat edinenle evlatlık arasındaki bu ilişki sebebiyle bir evlenme engeli doğmadığı gibi evlatlığın kendi öz anne, babası yerine evlat edinenin nesebine kaydedilmesi de caiz değildir."

Sanat camiasından söz konusu fetvaya birçok tepki gelirken Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın "Devlet ve Allah kelimelerini aynı cümlede, aynı paragrafta, aynı yerde asla görmek istemiyorum artık yeter" paylaşımı yeni bir tartışmanın kapısını araladı.

Oyuncunun sözleri gündeme girerken, Gazeteci Cem Küçük, TRT yapımı Masumlar Apartmanı dizisi üzerinden o sözleri eleştirdi.

Cem Küçük,  "ALLAH, DEVLETİMİZE zeval vermesin. Ha bu arada, sende kabahat yok, seni Masumlar Apartmanı dahil TRT dizilerinde oynatanlar da kabahat var"